DHEA

Modern forskning har uppdagat ett viktig hormon DHEA (dehydroepiadrosteron) , som produceras i binjurarna.

DHEA är ett slags pro-hormon, en steroid som stimulerar produktionen av andra viktiga hormoner i kroppen. DHEA är också det hormon som vetenskapen direkt relaterar till vitalitet och god hälsa.

Binjurarnas förmåga att producera DHEA minskar med ålder, stress, sjukdom, medicinering och en osund livsstil. När DHEA-nivån sjunker, försämras också din hälsa.

Den kinesiska plantan Barbasco har den unika kvalitén att den kan stimulera binjurarnas naturliga produktion av DHEA.

Vetenskaplig forskning visar att tillräckliga mängder av DHEA i blodet bland annat kan senarelägga åldringsprocessen, förhindra, förbättra, och av och till reducera tillstånd som cancer hjärt- och kärlsjukdom, diabetes, dåligt komihåg, övervikt och benskörhet.

Dr. Julian Whitaker fastslår i sitt Health and Healing newsletter att : 
“DHEA är det närmaste vi kan komma ungdomskällan.”

Enligt forskare, är brist på DHEA den säkraste indikatorn på åldrande och mottaglighet för sjukdom. Forskare kan faktiskt berätta för dig hur gammal du är rent fysiskt är (din biologiska ålder), baserad på mängden DHEA i blodet.

Vid 50 års åldern, har de flesta kvinnors DHEA mängder sjunkit till genomsnittliga 50%, och mäns till 43%. Vid 70 års ålder var kvinnor nere på genomsnittliga 31% och män på 22%.

Detta kan vara en huvudfaktor i att kvinnor lever längre än män. För personer som ligger för döden, visar forskningen att mängden DHEA i blodet är mellan 0 och 5%.

De flesta forskare är eniga om att man, för att fördröja åldringsprocessen och förhindra sjukdomar, bör upprätthålla den mängd DHEA i blodet som man ser hos 20 åringar.

Hämtat från Wikipedia:

Dehydroepiandrosteron, förkortat DHEA, är en naturligt förekommande steroid-prohormon som produceras i binjuren av kolesterol.

DHEA har flera positiva egenskaper i kroppen, bland annat är det bra för immunförsvaret då det hjälper till att skapa antikroppar och påverkar åldersrelaterade sjukdomar. DHEA främjar även förbränningen av fett samt muskeluppbyggnaden. DHEA brukar kallas för ett vitalitetshormon, det är som störst i kroppen under tidig ålder men minskar med cirka 2% per år sedan man fyllt 25. Man brukar därför säga att brist på DHEA i kroppen har stort samband med många åldersrelaterade sjukdomar, däribland hjärt- och kärlsjukdomar samt Alzheimers.

Saxat ur Press

Den norska andrologen (specialist på hormoner), och professor
i medicin, Ken Purvis, som själv har deltagit i DHEA forskningen, uttalar sig i Allers nr. 8, 1999:
 
” …Hormonet (DHEA) påverkar flera tillväxtfaktorer i blodet som i sin tur påverkar muskler, leder och senor och bidrar till att man återfår styrkan…”

”...bland DHEAs mest fascinerande egenskaper är att det tycks neutralisera den nedbrytande påverkan från njurarnas stresshormoner …”

”… hos människan stärker DHEA immunsystemet och reducerar depressioner..”

” … vi vet att män med låg DHEA nivå i blodet dör tidigare än män med högre nivåer…”
 
”... Det är med andra ord det hormon som utan biverkningar påverkar tillväxtfaktorerna i blodet. På många sätt är det så att kroppen återfår ett hormon som av okända orsaker försvunnit ur kroppen.

En av världens ledande forskare på DHEA, den franske professorn Etienne Emilie Baulieu, säger i Allers nr. 14, 1999:
”… vi kan med säkerhet se att hormonet påverkar åldrandet framför allt hjärnfunktion, muskelstyrka och öka motståndskraften mot en rad sjukdomar

”… ett stort antal studier visar ett klart sammanhang mellan låga  DHEA nivåer i blodet och en rad allvarliga sjukdomar

”… den viktigaste aspekten med det här arbetet är inte livslängden i sig utan livskvaliteten”

Forskare säger att DHEA kan vara bra för att:
 • Lindra klimakteriebesvär
 • (DHEA kan med fördel ersätta kemiskt östrogen).
 • Minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar
 • Lindrar plågor vid stress och depression.
 • Ge mer energi
 • Förhindra eller lindra premenstruella besvär.
 • Skydda mot infektioner, virus och bakterier
 • Hämma fettproduktionen och bygga upp muskelmassa
 • Lindra reumatiska plågor
 • Förebygga cancer.
 • Förebygga och förbättra tillstånd vid diabetes
 • Förebygga Alzheimers, demens och andra
 • senil-relaterade tillstånd
 • Lindra plågor till följd av MS (multiple skleros).
 • Bygga upp benstruktur och förebygga osteoporos
 • Ge ökad vitalitet
 • Kunna leva längre med HIV
 • Lindra plågor vid Parkinssons
 • Öka hjärnfunktionerna
 • Öka immunförsvaret
 • Ge bättre ”komihåg”
Listan kunde vara ännu längre. De rapporter som läggs fram
om DHEA, och dom flesta kan hämtas på Internet, är helt enkelt fantastiska.
 
OBS!
DHEA ska inte användas av gravida eller ammande mödrar, (foster och barn utvecklar själva normala mängder DHEA i kroppen), ej heller personer som har prostatacancer (Prostatacancer behandlas ofta med östrogen, medan DHEA ökar produktionen av testosteron) eller av personer som har annan hormonrelaterad cancer.

Den omtalade produkten är inte tänkt att nyttjas för att behandla, förebygga eller läka någon sjukdom. Den är endast menad som ett kosttillskott. När kroppen får den näring och de tillskott tillfört som den har behöver kan den börja läka dig själv.

Ungdomskällan arbetar i samarbete med Carepharma och Tavita, som har specialiserat sig på att leverera naturpreparat av högsta kvalitet.

Barbasco Plus
Är ett unikt örtbaserat tillskott som stimulerar din naturliga vitalitet och hälsa. Huvudingrediensen är den kinesiska plantan barbasco. Kontakta oss för mer information.

DHEA
Är ett steroidhormon som produceras naturligt i kroppen. Också känd som "ungdomshormonet ". Under livets gång sjunker DHEA nivån med upp till 95%. De flesta har en naturlig topp runt 23-års åldern.

OBS!
DHEA ska inte användas av gravida eller ammande mödrar, (foster och barn utvecklar själva normala mängder DHEA i kroppen), ej heller personer som har prostatacancer (Prostatacancer behandlas ofta med östrogen, medan DHEA ökar produktionen av testosteron) eller av personer som har annan hormonrelaterad cancer.

OBS
Den omtalade produkten är inte tänkt att nyttjas för att behandla, förebygga eller läka någon sjukdom.

Den är endast menad som ett kosttillskott. När kroppen får den näring och de tillskott som den  behöver kan den själv börja läka.