Vallningar och Klimakteriebesvär
-Östrogenbehandling och Övergångsålder

Kan örtmedicin öka kroppens östrogennivå?

När en kvinna blir 40-50 år börjar en förändring i kroppens hormon- och äggcellsproduktion att äga rum.

Övergångsåldern kännetecknas av en oregelbunden menstruation och en rad andra möjliga plågor som ”vallningar”, torrhet i slidan och humörsvängningar. Orsaken ligger i att östrogenhalten i kroppen sjunker.

Man kan tro att tillskott av östrogen skulle kunna lösa problemet. Dessvärre är det inte så enkelt.

För det första är reduktionen av östrogen ofta upp till 90% så då måste det till starkare doser än vad som är försvarligt. Dessutom reduceras också hormonet progesteron till nästa omätbara nivåer vid övergångsålden.

Progesteron och Östrogen sammarbetar i kroppen och kompletterar varandra. Därför är det viktigt att ersätta bägge två om man ska få bukt med plågorna som kännertecknar övergångsåldern.

Behandling med östrogen fördubblar nivån av östrogen i kroppen, men nivån kan aldig nå upp till vad den var i kroppen innan övergångsåldern. Dessutom visar tunga studier att östrogenbehandling kan vara allt annat än bra för din hälsa....

Sommaren 2002 publiserades en stor studie av kvinnor i övergångsåldern kallad Women-s Health Initiative™. Denna studie slog ned som en bomb i fackmiljön och fick stor uppmärksamhet i media då den visade att nackdelarna vid långtidsbehandling var mycket större än fördelarna.

I den här studien som följde 16000 kvinnor mellan 50 och 70 år visade det sig att kombinationen med östrogen och progesteron ökade risken för både hjärtsjukdom och bröstcancer.

Straxt efter publicerades en studie i Journal of the American Medical Association som hade följt 44 000 kvinnor i 20 år, och denna studie visade att östrogenbehandling ökade risken för äggstockscancer om behandlingen fortsatte i över 10 år.

Finns det alternativ till östrogenbehandling? Många kvinnliga användare berättar om en naturligt ökad östrogen och progesteron nivå genom att använda Barbasco Plus. Barbasco är en kinesisk planta som stimulerar binjurebarken, där pro-hormonet" DHEA produceras.
DHEA är ett hormon som behövs som stöd för att kroppen ska producera östrogen själv.

När DHEA nivån minskar pga ålderdom, stress, biverkningar från medicinering eller dåligt kosthållning och osund livsstil, minskar också östrogennivån automatisk.

DHEA är det hormon som är närmast knutet till vitalitet (och ålderdom och trötthet när vi har för lite av det.). Det är just därför som det ofta kallas för "ungdomskällan".

Barbasco Plus kan hjälpa kroppen att öka den naturliga DHEA produktionen,
och därmed också öka den naturliga östrogen produktionen.

Ta kontakt med oss om du önskar få veta mer om hur Barbasco Plus kan påverka din hälsa och din östrogennivå.



OBS!
DHEA ska inte användas av gravida eller ammande mödrar, (foster och barn utvecklar själva normala mängder DHEA i kroppen), ej heller personer som har prostatacancer (Prostatacancer behandlas ofta med östrogen, medan DHEA ökar produktionen av testosteron) eller av personer som har annan hormonrelaterad cancer.

Den omtalade produkten är inte tänkt att nyttjas för att behandla, förebygga eller läka någon sjukdom.
Den är endast menad som ett kosttillskott. När kroppen får den näring och de tillskott tillfört som den har behöver kan den börja läka dig själv.


Barbasco Plus
Är ett unikt örtbaserat tillskott som stimulerar din naturliga vitalitet och hälsa. Huvudingrediensen är den kinesiska plantan barbasco.


DHEA
Är ett steroidhormon som produceras naturligt i kroppen. Också känd som "ungdomshormonet ". Under livets gång sjunker DHEA nivån med upp till 95%. De flesta har en naturlig topp runt 23-års åldern.