Från Aprikoskärnor till Hunzakapslar

B17 - Supermaten från Hunzafolket

Hur effektiv är då B17? Det bästa sättet att testa vitaminteorin på, är att ta en stor befolkningsgrupp, och ge den en konsekvent diet rik på nitrilosider (B17). Detta är händelsevis redan gjort.

Hunzafolket är känt för sin långa livstid och sin goda hälsa. De har överhuvudtaget inte någon form av cancer hos sig. Modern vetenskap kan inte förklara det fenomenet, men det är intressant att veta att deras kostinnehåll består av ca 200 gånger mer nitrilosider än vårt.

Den mest värdesatta av alla mat typer hos Hunzafolket är aprikoskärnan. Förutom att äta den, använder dom den i oljor och i pulverform.

I en intervju med en prins från Hunza, fick intervjuaren veta att det var inte ovanligt att äta 30-50 aprikoskärnor som snacks efter lunch. Detta står för så mycket som 22 mg A-vitamin (norska myndigheter rekommenderar ca 8 mg?) och ungefär 50 mg vitamin B17. De här människorna har en förväntad levnadsålder på 85 år. Och dom är kända för sin goda hälsa och vitalitet ända fram till sin död, olikt många av oss som är sjuka och plågade den sista tiden av våra liv.

Kvinnorna i Hunza är kända för sin slående vackra hud, något som får dem att se ut som om de är 15-20 år yngre än deras systrar i andra delar av världen.

Förutom aprikoskärnor, finns vitamin B17 naturligt i flera fröer och i groddar, som äppelkärnor, mandlar, sädesgroddar, vetegräs, mungbönor och böngroddar. Likaväl är aprikoskärnor den bästa källan, och är också den som används traditionellt av Hunzafolket.

 

Försök med Hunza-kost

Dr. Mc Carrison testade så tidlig som 1927 Hunza-dieten på mer än tusen råttor. Efter tio år kunde han fastslå att det inte var ett enda sjukdomstillfälle bland råttorna, inget dödsfall bland de vuxna, och lika god statistik för råttornas ungar.

I jämförelse blev mer än två tusen råttor satta på typiska indiska och pakistanska dieter, och de utvecklade snart ögonsjukdomar, magsår, dåliga tänder, krokig ryggkotpelare, håravfall, blodbrist, hudproblem, hjärtproblem, njur- och andra körtelsvagheter m.m.

Liknande experiment utfördes med diet typisk för de lägre klasserna i England på den tiden. Råttorna fick inte bara alla möjliga typer av kroniska sjukdomar, de utvecklade också nervösa lidanden.

Tillskottet Hunza Caps finns tillgänglig att köpa i Sverige för de som önskar att öka sitt intag av det naturliga ämnet vitamin B17 från aprikoskärnor.

Vill du läsa mer om Hunza och B17  ?
Gå in på sidan www.aprikoskärnor.se


 
Hunza Caps
Är ett unikt kosttillskott som stimulerar din naturliga vitalitet och hälsa. Huvudingrediensen är extrakt från aprikoskärnan som är naturligt rik på vitamin B17.

B17 och cancer
Det finns mycket forskning och mycket skrivet om hur vitamin B17 påverkar cancerceller.

OBS
Den omtalade produkten är inte tänkt att användas som behandling, förebyggande eller botande av någon sjukdom. Den är tänkt som ett kosttillskott. När kroppen får den näring och de tillskott som den behöver, kan det hjälpa kroppen till självläkning.


Produkten bör inte användas utan konsultation med din läkare eller terapeut innan.